Siirry pääsisältöön

Jukolan viestin jätehuolto ja kierrätys toimi!

Revanssi toimi Jukolan viestin 2023 jätehuollon ja kierrätyksen kumppanina. Viikonloppuna noin 50 000 ihmistä vieraili Porvoon Epoossa. On selvää, että massatapahtumassa syntyi merkittävä määrä jätettä. Sitä syntyi niin ravintolatoiminnasta, majoituksesta kuin oheiskauppoistakin.

Tapahtumaan oli varattu neljä jätepuristinta sekä satoja jäteastioita. ”Tapahtuman jätehuollon ja kierrätyksen suunnittelu lähti tapahtuman järjestäjän kanssa yhdessä pohtien minkälaista jätettä syntyy, kuinka paljon sitä syntyy ja missä sitä syntyy. Tämän jälkeen lähdettiin miettimään sopivat keräilyvälineet”, kommentoi Revanssin Jukolan viestin jätehuollosta vastaava asiakaspäällikkö Ilari Toivakka.

”Tärkeänä osana toimivaa tapahtuman jätehuoltoa oli myös selkeät opasteet, jotta kierrätyspisteet löydettiin vierailijoiden puolesta helposti. Kierrätyspisteille luotiin yhdessä tapahtuman järjestäjän kanssa selkeät tarrat, joissa opastettiin mitä kuuluu laittaa mihinkäkin astiaan”, Toivakka kertoo. Kierrätyspistekylteissä otettiin huomioon niiden jatkohyödyntäminen seuraavissa Jukolan viesteissä.

”Niin tapahtumien kuin yritystenkin jätehuollossa ja kierrätyksessä ensimmäinen tärkeä vaihe on jätteiden lajittelu oikeisiin astioihin. Ilman tätä lajittelua esimerkiksi pahvia, muovia, metallia tai lasia ei saada hyödynnettyä”, Toivakka muistuttaa ja jatkaa ”jätepuristinten ja astioiden määrä täsmäsi tarpeeseen. Kierrätyspisteitä oli myös oikea määrä. Kaiken kaikkiaan tapahtuman kierrätys ja jätehuolto näytti onnistuvat nappiin!”