Siirry pääsisältöön

Materiaalin kuormien tuojilla tulee olla oma sähköinen siirtoasiakirjajärjestelmä marraskuusta alkaen

Ajankohtaistiedote on tarkoitettu heille, jotka tuovat itsenäisesti vastaanottopihoillemme niitä materiaaleja, joista laki vaatii siirtoasiakirjan ja käyttävät sähköisen siirtoasiakirjan luomiseen Revanssin MaterialPort järjestelmää. Siirtoasiakirja vaaditaan rakennus- ja purkuperäisistä jätteistä sekä POP-jätteitä sisältävistä kuormista.

Revanssin tarjoaman sähköisen siirtoasiakirjajärjestelmän MaterialPortin tarjoaminen ja ylläpitäminen on osoittautunut haasteelliseksi, erityisesti viranomaisen syyskuun alussa voimaan tulleen SIIRTO-rekisteriin tietojen siirtämisen takia. Viranomainen on painottanut, että rekisteriin ei tulisi päätyä kuormien tietoja tuplana, joten tuplakirjausten välttämiseksi sekä vastuiden selkeyttämiseksi, 1.11.2022 alkaen emme tule siirtämään MaterialPortin kautta siirtoasiakirjoja viranomaisen SIIRTO-rekisteriin jätteen tuottajan puolesta. Siirtoasiakirjan laatimisvelvollisuus, annettujen tietojen oikeellisuus ja tietojen siirtäminen viranomaisen rekisteriin on ensisijaisesti jätteen haltijalla. Tämä tarkoittaa, että marraskuusta alkaen asiakkailla tulisi olla käytössä oma sähköinen siirtoasiakirjajärjestelmä kuormia tuodessa. Markkinoilta löytyy useita sähköisen siirtoasiakirjajärjestelmän tarjoajia. Meidän puolestamme ei ole väliä, mikä markkinoilla olevista järjestelmistä asiakkaalla on käytössä, sillä vastaanotamme kaikki sähköiset siirtoasiakirjat. Käyttämästänne järjestelmästä tulee siis muistaa lähettää meille kopio sähköisestä siirtoasiakirjasta kuorman toimituksen päätyttyä lain vaatimilla tiedoilla osoitteeseen siirtoasiakirjat@revanssi.fi.

Mikäli asiakkaalla on tällä hetkellä käytössä Revanssin maksulliset MaterialPort tunnukset, niin tahtoessanne, voimme siirtää ennakkoilmoitettujen kuormien sähköiset siirtoasiakirjat vielä marraskuun loppuun saakka viranomaisen SIIRTO-rekisteriin. Viimeistään 1.12.2022 alkaen Revanssin maksullisten MaterialPort käyttäjien tulisi löytää vaihtoehtoinen sähköinen siirtoasiakirjajärjestelmä markkinoilla olevista palveluntarjoajista ja käyttää kyseistä järjestelmää kuormia tuodessa. Mikäli haluatte lopettaa maksullisen MaterialPort lisenssinne aikaisemmin, niin olettehan asiasta yhteydessä asiakaspalveluumme.

MaterialPort järjestelmä säilyy Revanssilla vaakaohjelmana, jonne voi halutessaan ennakkoilmoittaa kuormia asioinnin nopeuttamiseksi entiseen tapaan. Kuormien ennakkoilmoittamista emme kuitenkaan asiakkailta velvoita. Mikäli tahdotte marraskuun alun jälkeen edelleen ennakkoilmoittaa kuormat MaterialPort järjestelmään, niin muistattehan, että ennakkoilmoitettujen kuormien tiedot eivät siirry järjestelmän kautta viranomaisen SIIRTO-rekisteriin vaan tietojen vieminen on jätteen haltijan tai vaihtoehtoisesti kuljettajan vastuulla, joko käyttäen jotain markkinoilla olevaa sähköistä siirtoasiakirjajärjestelmää tai vaihtoehtoisesti viemällä tiedot manuaalisesti viranomaisen sähköisen asiointipalvelun kautta.

Pahoittelemme lyhyen ajan sisällä vaihtuvista ohjeistuksista aiheutunutta vaivaa.

Mikäli teillä jäi kysyttävää Revanssin asiakaspalvelu on avoinna maanantaista perjantaihin kello 8–16.
asiakaspalvelu@revanssi.fi tai 010 338 8670

Lisätietoja sähköisestä siirtoasiakirjasta sekä SIIRTO-rekisteristä löytyy Ympäristöministeriön sivuilta