Siirry pääsisältöön

VR Transpoint: Sujuvaa yhteistyötä

VRTranspoint_kiertotalous

VR Transpoint on logistiikan kokenut moniosaaja – raiteilla ja renkailla. Yrityksen palveluvalikoimaan kuuluu kattavat rautatie- ja maantiekuljetukset sekä räätälöidyt logistiikkaketjut lisäpalveluineen. VR Transpoint on osa VR Groupia, sen uudistuva ja vastuullinen logistiikan ammattilainen. Maantielogistiikan palveluiden suurimmat asiakastoimialat ovat metsä-, rakennus- ja kaivosteollisuus sekä kiertotalous. Vastuullisena toimijana VR Transpoint on ollut jo vuosia yksi Suomen kiertotalouden peruspilareista. Yritys on tuottajayhteisöjen ja kiertotalousyritysten neutraali yhteistyökumppani, etenkin runkokuljetuksissa.

VR Transpointin ja Revanssin yhteistyö alkoi vuonna 2020. VR Transpoint hoitaa Revanssin runkokuljetuksia. Runkokuljetuksia tarvitaan silloin, kun Revanssin Lohjan tai Porvoon vastaanottopihoista viedään esikäsiteltyä materiaalia niitä hyödyntäviin laitoksiin. VR Transpointin rekat käyvät noin 35 kertaa kuukaudessa Revanssin vastaanottopihoilla ja ottavat aina kolme lavallista materiaalia kyytiin. Logistiikan toimivuus on tärkeä osa kannattavaa kiertotalousliiketoimintaa. Kumppanuuksilla on siis väliä.

Kumppanuus alkoi Revanssin ja VR Transpointin tutustuessa toistensa rutiineihin ja toimintatapoihin. Tapojen tullessa tutuksi on yhteistyö ollut saumatonta. Yhdessä on toteutettu myös turvallisuuskävelyjä, joiden tarkoituksena on tarkastaa yhdessä piha-alueen ympäristöä ja turvallisuutta. Revanssin lastaustilat saavat VR Transpointilta kiitosta. ’’Pihalla ja lastaushalleissa on väljyyttä. Lastaus on turvallisempaa, kun on tilaa laskea ja nostaa kyytiin lavoja’’, maantielogistiikan myyntipäällikkö Anu Borisov kommentoi. ’’Turvallisuudella katetaan niin ihmiset kuin ympäristökin ja se on asia, josta ei voi tinkiä’’, toteaa Revanssin toimitusjohtaja Martti Sinisalo.

’’Meille on tärkeää, että olemme haluttu ja luotettava kumppani myös yhteistyötahojen silmissä’’, Sinisalo kertoo ja jatkaa ’’kiertotalous on ala, jossa verkostot pitää olla kunnossa.’’ Borisov puolestaan kiittää nopeaa yhteydenpitoa ja sijaintia: ’’Yhteistyö toimii erittäin hyvin. Revanssin sijainti on meidän kannaltamme erittäin hyvä. Vastaanottopihat sijaitsevat Uudellamaalla runsaasti liikennöityjen teiden varsilla, joten kuljetusten järjestäminen on helppoa ja tehokasta.’’ Yritysten välinen yhteydenpito on säännöllistä ja kehitysehdotuksiin tartutaan