Siirry pääsisältöön

Uuden Whistleblowing-järjestelmän käyttöönotto lisää avoimuutta ja luottamusta

Olemme ottaneet käyttöön Whistleblowing-kanavan, joka tarjoaa turvallisen tavan ilmoittaa tilanteista, jotka eivät ole linjassa arvojemme, toimintapolitiikkamme tai eettisten periaatteidemme kanssa. Järjestelmä on suunniteltu tukemaan henkilöstömme, asiakkaidemme ja kaikkien sidosryhmiemme luottamusta.

Me Revanssilla haluamme vahvistaa avointa ja rehellistä yrityskulttuuria, jossa kaikki sidosryhmät saavat mahdollisuuden tuoda esiin mahdollisia epäkohtia, pelkäämättä seurauksia. Koemme, että vaikka EU:n direktiivi koskeekin vähintään 50 työntekijän yrityksiä, voimme pienenä yrityksenä näyttää vastuullista esimerkkiä myös muille.

Milloin ja miksi käyttää Whistleblowing-palvelua?
Ensisijaisesti kannustamme ottamaan huolet puheeksi esihenkilön tai yhteyshenkilön kanssa, mutta tarvittaessa ilmoitus voidaan tehdä myös nimettömästi ulkoisen kumppanimme, WhistleB tarjoaman kanavan kautta. Ilmoitusprosessi on luottamuksellinen ja suojaa ilmoittajan anonymiteetin. Löydät linkin ilmoituksen tekoon nettisivuiltamme tai täältä https://report.whistleb.com/fi/revanssi

Whistleblowing-kanava auttaa havaitsemaan merkittäviä riskejä, jotka voivat koskea yksilöitä, organisaatiotamme tai ympäristöä. Tämä järjestelmä on askel kohti turvallisempaa ja vastuullisempaa työyhteisöä, jossa jokainen voi osallistua yhteisen hyvän ylläpitämiseen.

Mistä on kyse?
EU:n Whistleblowing-direktiivi (EU Directive 2019/1937), astui voimaan vuonna 2019 ja velvoittaa kaikkia EU jäsenvaltioita ottamaan käyttöön lainsäädäntöä, joka suojelee henkilöitä, jotka ilmoittavat työssään havaitsemistaan väärinkäytöksistä. Direktiivin tarkoitus on parantaa väärinkäytösten havaitsemista ja niihin puuttumista edistämällä turvallisia raportointikanavia ja varmistamalla, ettei ilmoittajaa syrjitä tai rangaista ilmoituksen tekemisen vuoksi. Direktiivi koskee sekä julkista että yksityistä sektoria. Velvoite koskee kaikkia yrityksiä, joissa on vähintään 50 työntekijää, sekä julkishallinnon yksiköitä. Direktiivi velvoittaa yritykset ja organisaatiot perustamaan turvalliset, luottamukselliset ja riippumattomat ilmoituskanavat. Kanavien tulee olla käytettävissä työntekijöille, mutta myös muille sidosryhmille, kuten alihankkijoille ja vapaaehtoisille.